Ključ do zdravljenja endometrioze je v dobri prebavi

Ključ do zdravljenja endometrioze je v dobri prebavi

Si to kar ješ

 

Ali veš, da je hrana glavni dejavnik, ki oblikuje naše telo? Ne vadba, ampak hrana! Nekateri strokovnjaki menijo, da je hrana v 95% gradnik in oblikovalec telesa. Le 5% je vadba. Torej namesto, da izgubljaš energijo za oblikovanje telesa z vadbenimi programi in dijetami (ki ponavadi ne učinkujejo, saj so ustvarjene za hitri rezultat, ki ne traja), se osredotoči na to, kakšno hrano vnašaš v svoje telo.

 

Si to, kar absorbiraš

 

Ampak, tudi če ješ zelo zdravo in polno hrano, ni nujno da boš zdrava. Zakaj? 

 

Tvoj PREBAVNI SISTEM je ključ za vgradnjo hranil v tvoje telo. Dobra črevesna flora, dovolj encimov, zdrava trebušna slinavka, jetra, žolčnik in trebušna kislina. Vsi ti organi in tkiva sodelujejo pri temu, da to kar poješ, tudi dejansko absorbiraš. Če ne delujejo dobro, potem se hrana z vsemi vitamini, minerali, gradniki ne bo absorbirala. Tvoje telo bo podhranjeno.

 

Imaš težave s prebavo?

 

Si zaprta, ali težko odvajaš? So v blatu koščki hrane? Ali pa se pogosto srečuješ z diarejo? Te pestijo napihnjenost, krči, alergije, intolerance? Potem je pravi čas, da poskrbiš za vse zgoraj navedene organe. Dodaj hrano polno encimov, živo hrano, nekaterim ustreza fragmentirana, za druge je že to preveč. Poslušaj svoje telo in počasi nadaljuj s spremembami.

 

Ključ do zdravljenja endometrioze

 

Prebavni sistem mora odlično delovati, da lahko absorbiramo vse vitamine, minerale in gradnike iz hrane. In to je ključ tudi do zdravljenja endometrioze! 

 

Ko bo tvoja prebava učinkovita, se bo telo lahko začelo samozdraviti

 

Saj veš, tudi avto je treba “natankati”. In to s pravim bencinom/nafto. Če mu ne napolnimo rezervoarja, ne bo vozil. Če ga napolnimo z napačnim sredstvom, bo pa “mašina zaribala”. 

 

No in tudi tvoje telo deluje tako. Potrebuje hrano, da deluje. In potrebuje pravo hrano, da deluje pravilno in dobro. 

 

Ko boš skrbela za zdravo prehrano (ja vem, že 100x sem ti to napisala), ko boš pozdravila prebavni trakt, se bo posledično pozdravilo tvoje telo.

 

Če si poskusila že marsikaj, a se še vedno spopadaš z bolečinami in drugimi tegobami, povezanimi z endometriozo, me lahko kontaktiraš TUKAJ in si rezerviraš termin z menoj, kjer ti bom predstavila moj individualni kovčing program za ženske z endometriozo. Več o programu najdeš TUKAJ.

Povezani članki

Diagnostificiranje endometrioze
Diagnostificiranje endometrioze