Kam potujemo?

Kam potujemo?
Kot veste sem po prvi izobrazbi mag. mednarodnih odnosov. Zakaj sem šla to študirati? Ko pa so me vsi videli kot nekoga, ki bi delal z naravo, živalmi...
 
Mednarodne odnose sem v prvi meri šla študirati iz enega zanimanja: namreč že kot otrok sem čutila, da je nekaj hudo narobe s tem našim svetom.
 
Zanimalo me je, ZAKAJ JE SVET TAK KOT JE? ZAKAJ NI LJUBEZNI, MIRU, SREČE V VSAKEM DELU SVETA.
 
To, da so na eni strani ljudje z nepredstavljivim obiljem, na drug pa otroci umirajo od lakote, to da zasuznjujemo svoje otroke in podobno...
 
Študij mi je dal nekaj odgovorov. Kolikor se sliši super, da imamo tisoče in tistoče institucij, ki bi naj skrbele za različna področja, je žal velikokrat nemogoče narediti pozitivno spremembo. Vse je prepleteno, STVARI SE IZGUBLJAJO V SISTEMU.
 
Naslednja stvar, videla sem, da so ljudje na določenih položajih z napačnim namenom. Pa si bom dovolila dati to primerjavo: na žalost veliko zdravnikov ni postalo zdravnik zato, da pomagajo ljudem. Ampak zaradi plače, statusa, in verjetno še kakšnega razloga. Seveda je tudi v politiki velikokrat tako. Govorim iz svojih izkušenj, naj pa povem, da sem imela veliko srečo in ko se je res šlo za moje zdravje, so mi prišli na pot le pravi, srčni zdraviki! Neskončno sem jim hvaležna.
 
In danes seveda dobivam še več znanja o tem, zakaj je svet tak kot je.
Nekako se mi zdi, da najbolj zato, ker ljudje živimo v nekih mehurckih. Leni, da bi kaj spremenili. Leni, da bi se zavzeli zase. Za svoje otroke. Ali se motim? Na podlagi česa to sklepam? Ker nam je v večini lažje jemati tablete kot spremeniti prehrano. Ker nam je lažje biti v sistemu žrtve, kot pa zbrati energijo in razrešiti težave. (Seveda govorim o celotni populaciji v njenem povprečju, ne o posameznikih). Ampak zakaj?
 
KJE JE NAŠA ŽIVLJENJSKA ENERGIJA? KJE JE ENERGIJA ČLOVEŠTVA?
 
Kaj je z našim notranjim ognjem?
 
Vsi težimo za več in boljše, ampak na račun svoje notranje luči.
 
Zato se sprašujem KAJ JE ŽIVLJENJE BREZ LUČI, BREZ ENERGIJE, BREZ ISKER?
 
A je to še sploh življenje?

Povezani članki

Pomen vode v jogi
Pomen vode v jogi
Aloha je več kot pozdrav
Aloha je več kot pozdrav