Si pod stresom, ne dohajaš vsega, kar se dogaja, si anksiozen/-na, nemiren/-na in se težko umiriš in osredotočiš, zaradi česar imaš občutek, da izgubljaš nadzor nad svojim življenjem?

Te pestijo kronične bolezni, kronične bolečine, psihosomatske bolezni in zaradi tega ne moreš normalno funkcionirati?

Tvoje telo si želi najti ravnovesje in zdravje, vendar mu morda moraš pri tem le malo pomagati.Joga nidra največja skrivnost popolne regeneracije

Joga nidra je največja skrivnost popolne regeneracije na vseh ravneh tvojega telesa (fizičnega, energetskega, mentalnega, čustvenega).

Joga nidra je preprosta meditacijska tehnika, ki ponuja veliko več kot le sprostitev v alfa stanju tvoje zavesti. Popelje te namreč lahko veliko globlje.

Je tehnika, s pomočjo katere del tvoje zavesti ostaja prisoten tudi v theta in delta stanju, torej takrat, ko sicer že spiš, kar sproža ne le globoko sprostitev, temveč tudi obnovo in prenovo tvojega podzavednega in nezavednega (omejujočih prepričanj in arhetipov).

Kaj je Joga nidra in kako deluje?

Joga nidra je preprosta meditacijska tehnika, ki se tradicionalno izvaja leže na hrbtu v položaju, imenovanem shavasana. Lahko bi jo imenovali jogijski spanec, saj je med prakso fizično telo popolnoma pri miru, umirjeno in sproščeno.

Vendar ne pozabi, čeprav je položaj shavasana (položaj mrtvaka) videti zelo preprost, spada med položaje, ki jih je najtežje narediti popolnoma pravilno. Položaj namreč zahteva, da daljši čas vzdržuješ stanje popolne fizične mirnosti in mišične relaksacije. Za to, da vsaka mišica telesa ostaja sproščena in mehka, mora biti tvoj um popolnoma tih in miren. Za večino nas verjetno ni dovolj, da umu rečemo, naj se umiri. Nimamo stikala, da bi lahko ugasnili naše misli za to, da bi lahko uživali v občutku svojega notranjega Jaza.

Če imamo kozarec umazane in motne vode, se bo umazanija počasi usedla na dno in voda se zbistri. Tako se med prakticiranjem joga nidre zbistri tvoj um. Pri joga nidri, ko sta telo in um popolnoma mirna in tiha, zavedanje pa prisotno, ne da bi spolzelo v nezavedno (to stanje imenujemo hipnagogično stanje), spontano dojemaš in spoznavaš svoj višji jaz. Obenem zaradi jasnosti lažje iluminiraš različne vidike tvojega nezavednega – na primer omejujoča prepričanja ali zastarele vzorce razmišljanja. Tukaj se začne velikanska osebna rast.

Joga nidra je še posebej primerna pri:
 • psiholoških neravnovesjih (anksioznost, tesnoba, strahovi, »opičji um« (monkey mind));
 • kronični izčrpanosti;
 • kroničnih bolečinah, fibriomialgiji;
 • nespečnosti;
 • kroničnih boleznih in debelosti;
 • v nosečnosti kot priprava na porod;
 • menstrualnih težavah;
 • slabem spominu;
 • športnikih;
 • izpostavljenosti stresu.
JOGA NIDRA
Mesečni paket
40€

V primeru polletnega pristopa je 6. mesec brezplačen.


 • 1x tedensko prejmeš avdio posnetek moje joga nidre. Posnetki trajajo od 15 do 50 minut.
 • Vsaka joga nidra ima določeno tematiko, tako da lahko z njeno pomočjo na nezavedni ravni razrešuješ izzive, s katerimi se soočaš v življenju.
 • Tekom programa imaš vse posnetke shranjene v knjižnici v Spletnem templju.
 • Vsak avdio posnetek si lahko preneseš na telefon in računalnik in ti tako ostane za vedno.
 • Posnetek lahko poslušaš kadarkoli imaš čas in se želiš globoko sprostiti.
 • Vedno sem ti na voljo za morebitna vprašanja in za delitev tvojih izkušenj.
 • Rezerviraš si lahko 15-minutni brezplačni posvet.
 • V primeru polletnega pristopa je 6. mesec brezplačen.
 • Ob polletni prijavi ti podarim še dnevnik v PDF obliki za zapisovanje izkušenj ob doživljanju joga nider.

Pridruži se programu in si dovoli vsakodnevne globoke sprostitve!

Zakaj se Joga nidra razlikuje od drugih tehnik sprostitve ?

V jogi poznamo različne plasti oziroma sloje telesa.

 • Anamayakosha predstavlja fizično telo.
 • Pranamayakosha predstavlja pransko oziroma energijsko telo.
 • Manomayakosha predstavlja mentalni/čustveni sloj telesa.
 • Vijnanamayakosha predstavlja višji intelekt, višji um, intuicijo.
 • Anandamayakosha pa predstavlja telo blaženosti (»the bliss body«).

Joga nidra je proces, kjer uspavamo prve štiri, to so zunanje plasti (koše). Najprej sprostimo fizično telo, nato naš dih ter nadaljujemo z mentalnim slojem. Sprosti se tudi naš višji um. Ko so vsi ti deli tvojega obstoja mirni, sproščeni, takrat lahko prideš do temeljne stopnje tvojega obstoja – do tvojega globljega Jaza – brez filtrov, brez nenehnega čebljanja uma in ega, brez stalnih zahtev telesa, brez zunanjih dražljajev.

Medtem ko potuješ skozi te sloje, se simpatični živčni sistem izklaplja, prižiga pa se parasimpatični živčni sistem. To pomeni, da se telo začne samozdraviti, regenerirati in tudi čistiti.

Hkrati pa potuješ skozi različna stanja zavesti. Če smo v budnem stanju večinoma v beta stanju zavesti, se med sprostitvijo spustimo v alfa stanje. Tu še ne spimo, vendar smo umirjeni. A joga nidra se ne konča tukaj. Spusti te še globlje, v theta in celo delta stanje zavesti, kar običajno pomeni stanje spanja. In ravno tukaj se skriva velika skrivnost joga nidre.

Čeprav tvoje telo spi, del tvoje zavesti ostaja buden in prisoten.

To pa ne sproža le globoke sprostitve, temveč tudi obnovo in prenovo podzavednega in nezavednega.

Znano je, da ura joga nidre nadomesti kar štiri ure običajnega spanja.

Način izvajanja joga nidre

Praksa se izvaja v ležečem položaju na podlogi. Če je daljše ležanje na tleh na podlogi zate neprijetno, potem lahko, na primer, tudi na postelji. Telo ostane čimbolj poravnano, če je treba, si podložiš kolena in/ali glavo. Ob začetku izvajanja prakse si vzameš dovolj časa, da si položaj prilagodiš. Med nidro umirjeno ležiš in le slediš navodilom.

Če med prakso zaspiš (kar se po navadi zgodi, če smo pred prakso zelo utrujeni), se bo sprostitev zgodila samo na fizični ravni, s čimer pa tudi ni nič narobe, saj telo in um vedno vplivata drug na drugega, zato bo sproščeno telo sprostilo tudi tvoje druge vidike.

Vsebina posnetkov je moje avtorsko delo. Rada raziskujem zgodovino, simbole, psihologijo, naravo, procese življenja, seveda jogo in tudi taoizem ter instinktivno pripravim vsebino, s katero vsakič znova naslovim določeno tematiko. Ravno zato sem posnela več vaj joga nidre, da si lahko vzameš tisto vsebino, ki ti je bliže.

Poleg opisa je navedena tudi težavnost prakse. Priporočam sistematično, postopno prakso joga nidre, kar pomeni, da začneš z lažjimi vajami ( ali ), in nadaljuješ z naslednjo stopnjo, šele ko čutiš, da si pripravljen(a). Torej, ko se ti zazdi, da si z izbrano stopnjo popolnoma pomirjen(a).

Prav tako po koncu vsake joga nidre svetujem pisanje dnevnika. Skozi joga nidro se namreč lahko zgodi, da se srečaš z različnimi občutji. Zelo ti bo koristilo, da o njih pišeš ter med pisanjem morda prideš do kakšnih dodatnih novih spoznanj.

*Prosim, ne pozabi, da proces joga nidre ni osnovan kot nadomestilo za uradno terapijo.

Pridruži se programu in si dovoli vsakodnevne globoke sprostitve!

Mnenja uporabnikov

Si želiš najprej preizkusiti posamezno nidro?