Zvočna terapija

Zvočna kopel je zvočna terapija, s pomočjo katere se čistijo blokade in odpirajo čakre. Izvaja se s pomočjo tibetanskih skled, ki se jim v vzhodnih kulturah pripisujejo preventivna in zdravilna učinkovanja. Izbiraš lahko med:

  • skupinsko zvočno kopeljo, kjer se s skledicami igra v bližini telesa in deluje bolj sproščujoče, blokade se nežno čistijo ali pa
  • individualno zvočno terapijo, kjer se skledice daje ob in na telo, zaradi česar so občutenja vibracij in posledično učinki terapije intenzivnejši.
zdravilni-zvok
umiritev

Način delovanja

Pri igranju uporabljam skledice iz Nepala, ki mi jih je prinesel moj učitelj Birman Shrestha. Po njih udarjam in vrtim z lesenim tolkalom. Pri tem se ustvarjajo prijetni, zdravilni zvoki. S pomočjo vibracij in zvokov, ki jih sklede proizvedejo, zaznavam blokade na določenih točkah v telesu, zato se na teh mestih ustavljam dlje z namenom, da zvok s svojo vibracijo prodre skozi blokado in jo očisti.

Vsa skrivnost zvočne terapije se namreč skriva v tem, da zvok potuje skozi prostor. In tam, kjer naleti na blokado (fizično, čustveno ali mentalno), ne more skozi. Z daljšim igranjem na tem mestu zvok počasi prebija blokado, dokler je popolnoma ne očisti, da lahko potuje naprej.

Zvočno terapijo po navadi uporabljamo za izboljšanje splošnega počutja, za razvajanje svojega telesa in duha, pri psiholoških neravnovesjih, nespečnosti, bolečinah, menstrualnih težavah in pri glavobolih. Hkrati z njo čistimo čakre in energetski pretok v telesu.

individualna-zvocna-terapija

Za prijave in vprašanja