Reiki je duhovna zdravilna umetnost japonskega izvora. Beseda reiki namreč izvira iz japonske besede (Rei), ki pomeni »univerzalno življenje« in (Ki), kar pomeni »energija«. Reiki torej pomeni univerzalna življenjska energija, ki teče skozi vsa živa bitja. Skozi nas se pretaka ne glede na to, ali o tem razmišljamo ali ne. Močna in pretočna energija prinaša zdravje. Nasprotno pa šibka ali blokirana energija povzroča simptome fizičnega ali čustvenega neravnovesja.

Pri izvajanju reikija uporabljam tehniko polaganja dlani nekaj centimetrov nad telesom. Tisti, ki reiki sprejema, po navadi začuti val toplote. Vendar za razliko od bioenergije sama v tem procesu ne dajem svoje energije. Ko odprem kanal reiki, sem le medij univerzalne energije.

Reiki lahko pomaga telesu, da ustvarja okolje za ozdravitev na vseh ravneh – fizični, duševni in čustveni.
tempelj-joge-reiki

Najpogostejši nameni reikija so celostno zdravljenje ali lokacijsko zdravljenje in odstranjevanje vzroka, čiščenje čaker, blokad, negativnih občutkov, strahov, regeneracija, revitalizacija celic, lajšanje bolečin, vzpostavljanje energetskega ravnovesja, lajšanje napetosti in stresa ter čiščenje in zaščita prostorov.

Izbiraš lahko med reikijem v živo ali na daljavo. Na začetku se izvede pogovor, v katerem ti predstavim potek reikija, ti pa mi predstaviš, če želiš, svoje želje, težave in vprašanja.

Če se odločiš za reiki v živo, se (oblečen(a), brez čevljev) uležeš na masažno mizo. Jaz odprem kanal reiki in začnem s polaganjem rok nekaj centimetrov nad tvojim telesom. Med reikijem lahko občutiš segrevanje ali mravljinčenje ali pa le čisto sprostitev.

Tudi če se odločiš za reiki na daljavo, je postopek podoben. V svojem prostoru se udobno namestiš, in potem ko dorečeva namen, se začne prenos energije na daljavo. Tudi v tem primeru lahko začutiš popolnoma enake občutke, kot bi se delalo v živo.

Reiki je odlično orodje, ki ga uporabljamo kot dopolnilo tradicionalni medicini in ga izvajajo v številnih bolnišnicah in zdravstvenih ustanovah po vsem svetu.

Mnenja uporabnikov

Za prijave in vprašanja