DRAGA ŽENSKA

Živiš v bolečinah? So tvoje ovulacije ali menstruacije težke, neznosne? Včasih je zares težko vstati in iti v službo ali pa skuhati kosilo, pospraviti stanovanje. Nihče ali pa le redkokdo razume, kaj prestajaš. To ni »navadna« bolečina menstrualnega ciklusa. To je drugače.

Včasih čutiš bolečine v bokih, hrbtu, nogah, preko trebuha, glava te boli, vrat in ramena. Tvoj trebuh je napihnjen? Morda celo vidiš kri v blatu. Tudi opravljanje male in velike potrebe zna biti izziv. Imaš na splošno težave s prebavo? Primanjkuje ti energije. Razdražljiva si. Strah te je.

Bo treba na operacijo?

Se kriviš, ker veš, da nisi jedla zdravo?

Veš, da imaš neurejene, celo toksične odnose. Da ne znaš zares postavljati meje. Razdajaš se za druge. Sama si na zadnjem mestu. Drugi so tega na nek način navajeni in s teboj tako tudi komunicirajo. Kaj samo jamraš?

Se najdeš v teh opisih?

Tudi jaz sem se. Ampak naj ti zaupam skrivnost. Vse to se lahko spremeni. Izboljša. Vse kar moraš storiti je, narediti prvi korak. Rezerviraj svoj brezplačni termin, da se spoznava in skupaj narediva načrt za tvoj boljši jutri.

Tukaj si lahko rezerviraš 15 minutni brezplačni posvet.

Odkar sem bila pripravljena endometriozo sprejeti in ji podati roko, sem doživela veliko prebojev in spoznanj o sebi. Vem, da je pot, ki nam jo zapiše endometrioza, velikokrat zelo težka in boleča, vendar vem tudi, da je ona tukaj, da nas uči.

Pot, na katero me je vodila endometrioza, ni bila lahka. 10+ let bolečin in drugih simptomov. V Sloveniji me zaradi obsežnosti operacije niso želeli operirati in mi namesto tega dali naslove najboljših klinik na svetu. A jaz sem se odločila po svoje. Vedno sem čutila, da se vsi odgovori skrivajo v meni.

Z delom na sebi mi je skozi leta uspelo uravnati hormone, omiliti vnetja v telesu in dejansko odpraviti vse simptome te bolezni. Če bi zame obstajala “čudežna tabletka”, s katero bi se lahko pozdravila ali vsaj omilila bolezenske simptome, se prav gotovo ne bi v tolikšni meri začela posvečati sebi in svojo energijo usmerjati vase, v iskanje drugačnih poti do ozdravljenja. Žal v mojem primeru ni bilo tako. Pravzaprav mi niti najmanj ni žal, saj sem ravno zato vzela življenje v svoje roke in začela poglobljeno odkrivati skrivnosti telesa in uma. Na tej poti se je začel prebujati tudi moj duh, raslo je moje veselje do življenja in odkrila sem svoje življenjsko poslanstvo.

EndoBoss-Coaching

Zdaj razumem, da je endometrioza stanje, ki je nastalo zaradi spektra različnih faktorjev in da je na poti ozdravitve zato potrebno pogledati širše in jih vse nasloviti. Na moji poti sem se pridružila različnim domačim in mednarodnim programom za zdravljenje endometrioze, programom čustvenega opolnomočenja, zdravega življenja in raziskovanja ženske energije. Danes živim svoje življenje. Prebujam se brez strahov in brez anksioznosti.

Na svoji poti iskanja zdravja sem med drugim postala učiteljica joge in kovčinja čustvenega opolnomočenja za ženske. Ker si vsaka od nas zasluži biti čustveno opolnomočena. Slišana. Spoštovana.

Še posebej pa to potrebujemo ženske z endometriozo. Zato sem zate pripravila prav posebni individualni kovčing program, kjer te bom podprla na področjih, ki so ključna, da dobiš nazaj kontrolo nad svojim telesom in življenjem.

Delali bova na področjih:

Detox MISLI IN ČUSTEV

Življenje nam hote ali nehote v veliki meri vodijo podzavestni programi »avto-piloti« in naša prepričanja. Naučila se boš izraziti svoje misli, občutja in čustva in jih izraziti na zdrav način. Spoznala se boš z različnimi deli sebe. Nekateri se med seboj podpirajo, drugi si nasprotujejo. Ko bodo ti deli slišani in izraženi, se bodo pomirili. Ti pa boš z vsem zavedanjem dobila v roke nadzor nad upravljanjem svojega življenja.

Detox HRANE

Popeljala te bom skozi izločevalno dieto. Poslovila se boš od glavnih povzročiteljev vnetij in tudi hormonskega neravnovesja. Skozi spremljanje odzivov tvojega telesa se boš dodatno naučila, katera hrana tebi osebno škodi in katera ne.

Detox PRODUKTOV

V svetu, v katerem živimo, se je že skoraj nemogoče izogniti vsem toksinom. Posebej veliko jih v in na svoje telo nanašamo z raznimi produkti osebne nege, s čistili, obleko in posodo, v kateri kuhamo. Naučila se boš, na kaj biti pozorna, katerim sestavinam v produktih se izogibati in kje najti alternativne rešitve.

Verjetno te zanima, kako bo program izgledal?

Z vsako udeleženko programa delam INDIVIDUALNO. Slišiva se 1x na teden za 1-1,5 ure. Ali v živo pri meni ali pa preko aplikacije ZOOM. Vsak teden dobivaš nove vsebine in domače naloge.

Nove teme, ki jih bova delali, bodo dostopne tudi v SPLETNEM TEMPLJU - spletni učilnici, do katere boš dobila dostop. V Spletnem templju ne bodo naenkrat odprte vse vsebine, ampak ti jih bom odpirala sproti. Vsebine pomenijo različne tabele, povezave do predavanj, domače naloge, videi, včasih kaj za prebrati…

Program je namenjen vsem, ki želite prispevati k svojemu ravnovesju v telesu. Vsem, ki vam morda zdravniški pristop ni obrodil željenih sadov, ali pa tistim, ki si želite prevzeti odgovornost za svoje stanje in dodati kamenčke v mozaik zdravljenja. Morebitni zdravniški posegi niso ovira za udeležbo v programu - pravzaprav je zelo zaželjeno, da se na poseg pripraviš in narediš vse kar lahko, da se neželjena stanja po operaciji ne bodo več vračala.

Zakaj je moj program poseben?

Ker boš izhajala predvsem iz sebe! Kako? Naj ti predstavim kratek mit iz katerega izhajam pri svojemu delu:

Stara hindujska legenda govori o tem, da smo bili ljudje nekoč bogovi. Si predstavljaš, kakšne moči smo imeli? Toda ljudje bogovi smo zlorabili svoje božanske moči, zato se je vrhovni bog Brahma odločil, da nam jih vzame in skrije nekam, kjer jih ne bomo mogli kar zlahka vsi najti, da jih znova ne bi zlorabili. Brahma je vprašal ostale bogove, kam naj skrije te odvzete moči.

Ideja je bila, da jih zakopljejo globoko v zemljo. Toda Brahma je rekel: »Ljudje bodo iskali, kopali in nekoč jim bo uspelo, da se bodo dokopali do teh zakladov.« Drugi je predlagal, da jih skrijejo v globine morja. Toda Brahma je odvrnil: »Ljudje bodo iskali, se potapljali, dosegli bodo najbolj oddaljene globine morja in nekoč jih bi tam zagotovo našli«.

Razmišljali so in razmišljali, dokler niso odkrili rešitve, saj so vendarle bogovi. Oni vedno najdejo rešitev. In odločili so se, da božanske zaklade skrijejo v najbolj skrite globočine človeka.

Ker človek raje išče okoli sebe, kot v sebi.

In dejansko je to res. V nas samih se skrivajo vsi odgovori. Vse rešitve na naše izzive, na naša vprašanja.

Zato je zelo pomemben del najinega kovčing programa to, da se naučiš poslušati svoje telo v vseh njegovih dimenzijah.

Kaj menijo moje stranke o programu

Tukaj mi lahko pustiš svoje osebno sporočilo, da se spoznava in pogovoriva o sodelovanju.

Tukaj si lahko rezerviraš 15 minutni brezplačni posvet.

 
Kaj kovčing sploh pomeni?

Mednarodna kovčing zveza opredeljuje kovčing kot partnerstvo s strankami v miselnem in kreativnem procesu, ki jih navdihuje, da maksimirajo svoj osebni in poklicni potencial.

In dejansko tako izvajam svoje kovčinge. Pri svojem delu ne kopljem po tvoji preteklosti z namenom razreševanja travm (če meniš, da potrebuješ ravno to, si prosim poišči usposobljenega terapevta). To, kar počnem je,

 • da ti dam smernice;
 • da te podprem pri izvajanju protokolov programa in
 • da ti s poslušanjem in postavljanjem vprašanj pomagam, da razumeš svoje telo v vseh njegovih dimenzijah.
Ob tebi sem na tvojem raziskovanju, na TVOJEM potovanju.

Izjave strank, ki so se z menoj odpravile na potovanje vase.

Nina Gregorič Ožura
Mojca L. Petek
Teja Jeršečič

Cena

MANDALA
6-MESEČNI PROGRAM

V PROGRAMU DOBIŠ:


 • 24 individualnih srečanj z menoj (v živo ali preko zooma).
 • Dostop do SPLETNEGA TEMPLJA in vseh vsebin v času trajanja programa.
 • Mojo podporo tudi med tednom - za vprašanja sem ti na voljo ves čas. Komunicirali bova preko posebne aplikacije, ki deluje kot woki-toki. (Ali preko maila).
 • V ceni je vključen pregled BIORESONANCE, ki nama bo dal uporabne informacije o tvojem telesnem stanju (hidracija, vitamini, minerali, encimi, sevanja, črevesne bakterije, delovanje organov, tkiv…).
 • Pogovorili se bova o izzivih in postavili cilje, katerim bova tekom srečanj sledili.
 • Delali bova na čustvenem opolnomočenju (strahovi, anksioznost, toksični odnosi, kje izgubljaš energijo, kako poskrbeti zase, postavljanje mej in podobno).
 • Naučila se boš uporabe orodij za samoopazovanje ter razumevanje in izražanje čustev.
 • Naučila se boš uporabe orodij za samoopazovanje telesa in fizičnih simptomov.
 • Poglobila boš razumevanje širine endometrioze.
 • Razločevalna dieta in dodatki k prehrani.
 • Toksini iz okolja.
 • Zmanjševanje vnetij v telesu.
 • Ustvarjanje hormonskega ravnovesja.
 • Poglobitev v tvoja čustva, v tvoj notranji dialog.
 • Poglobljeno razumevanje sebe in svojega telesa.
 • Naučila se boš slišati in zaupati svojemu notranjemu glasu.
 • Zraven vseh zgoraj navedenih področij boš imela v spletnem templju dostop do vadb JOGE, DIHALNIH VAJ IN JOGA NIDRE; vse prilagojeno za ženske z endometriozo.
 • Po želji REIKI terapijo (v živo ali na daljavo).

Moja zgodba

Pozdravljena!

Moje ime je Mojca Drofenik in sem učiteljica joge, trenerka čustvenega opolnomočenja ter kovčinja za ženske, specializirana za ženske z endometriozo.

Verjamem, da se vsi izzivi v življenju zgodijo z namenom in da so priložnost za osebno rast. Prav osebni izzivi so me spodbudili, da začnem raziskovati različne naravne pristope, ki pripomorejo k uravnovešanju telesa, uma in duha.

Eden mojih največjih izzivov v življenju je bila zagotovo endometrioza, zaradi katere sem v preteklosti imela veliko različnih zdravstvenih težav. Z delom na sebi mi je uspelo uravnati hormone, omiliti vnetja v telesu in dejansko odpraviti vse simptome te bolezni. Če bi zame obstajala “čudežna tabletka”, s katero bi se lahko pozdravila ali vsaj omilila bolezenske simptome, se prav gotovo ne bi v tolikšni meri začela posvečati sebi in svojo energijo usmerjati vase, v iskanje drugačnih poti do ozdravljenja. Žal v mojem primeru ni bilo tako. Pravzaprav mi niti najmanj ni žal, saj sem ravno zato vzela življenje v svoje roke in začela poglobljeno odkrivati skrivnosti telesa in uma. Na tej poti se je začel prebujati tudi moj duh, raslo je moje veselje do življenja in odkrila sem svoje življenjsko poslanstvo.

emotional-empowerment-coach

Endometriozo so mi diagnosticirali leta 2014. Predvidevam, da sem imela simptome endometrioze že približno 10 let pred diagnozo. Po diagnozi zdravniki niso videli rešitve v nobeni hormonski terapiji in so mi svetovali, naj grem na operacijo. Takrat so bile bolečine zelo močne. Imela sem težave z odvajanjem, s prebavo, imela sem kronične bolečine, bolečine v nogah, bolečinah v kolkih, v hrbtu, v mehurju, kri v blatu, izredno boleče menstruacije, bolečine v maternici, v ledvicah itd. Endometrioza in endometrična tkiva so se razširila iz zgornjega dela nožnice v črevesje.

Nobena protibolečinska tableta ni več pomagala, zato sem sprejela dejstvo, da moram na operacijo. Ne le laparoskopsko, saj bi morali med operacijo med drugim izrezati del črevesja in zgornjo tretjino nožnice. Bila bi resna in tvegana operacija, kjer bi se lahko zgodilo marsikaj in kjer mi ne bi mogli zagotoviti, da bo moje telo po njej normalno delovalo.

Zdravniki so mi dejali, da verjetno ne bom nikoli imela otrok, zagotovo pa ne po operaciji. Zaupala sem jim in prenehala uporabljati kontracepcijo. Brez načrtov zanositve se je zgodilo po tednu ali dveh. Bila sem šokirana. Bila sem prestrašena. Pojavilo se je veliko vprašanj. Kaj se bo zdaj zgodilo z mojim telesom? Kako bo moje fizično stanje vplivalo na otroka? Kako bom rodila?

Po dveh tednih življenja v skrajnem strahu in tesnobi sem si pustila sprejeti situacijo, kakršna je bila. Od takrat je bila nosečnost najlepše obdobje mojega življenja.

Zaradi endometrioze na črevesju smo načrtovali carski rez. Veliko mi je pomenilo, da sem bila med posegom budna in da sem zaslišala prvi jok ter začutila majhno, puhasto telo sina na svoji koži.

Življenje med nosečnostjo in skoraj celotno prvo leto po porodu je bilo iz vidika simptomov endometrioze čudovito, saj jih dejansko ni bilo. To mi je vlilo novo moč, saj sem bila priča temu, da lahko telo ustvari stanje brez bolečin, vnetij in drugih simptomov endometrioze. Ko so se simptomi začeli vračati, sem zato poglobljeno začela iskati rešitev za moje težave. Najprej sem poskušala z različnimi terapijami (akupunktura, ajurveda, zeliščni čaji itd.), vendar žal učinki niso bili dovolj močni.

Ko je bil sin star 2 leti, je bilo znova tako hudo, da sem si želela operacije. Vendar me je ginekologinja prosila, naj grem zaradi obširnosti operacije raje na kliniko v tujini. Njen nasvet, naj se operiram le, če bo šlo za življenje ali smrt, se me je močno dotaknil. Moji strahovi, tesnoba in depresija so se vrnili. Toda obenem sem bila zdravnici zelo hvaležna, da je bila iskrena z menoj.

Vsa ta leta sem se ukvarjala z jogo, ki mi je pomagala razbremeniti in raztegniti boleče telo. Ker sem vedela, da bi se zaradi vsakodnevnih bolečin težko zaposlila v organizirani ustanovi, sem naredila prvo izobraževanje za učitelja joge in sem (brez strank, prostora in izkušenj) odprla svoje podjetje. Tempelj joge sem ga poimenovala. Danes imam svoj prostor in učim Spanda Vinyasa jogo, hormonsko jogo terapijo, jogo nidro in jogo za nosečnice.

Čeprav mi je joga zelo pomagala, ni rešila mojih osnovnih težav. Kljub temu sem šla naprej in se učila o endometriozi, ženski energiji, prehrani, samozdravljenju in povezavi med umom in telesom.

Največ sem se naučila pri moji mentorici za endometriozo, Wendy K. Laidlaw, katera je ustvarila program po tem ko si je tudi sama uravnala ne le endometriozo ampak tudi adenomiozo.

Počasi sem se učila, da je endometrioza stanje, ki je nastalo zaradi spektra različnih faktorjev in da je na poti ozdravitve zato potrebno pogledati širše in jih vse nasloviti. Danes na primer vem, da je zdrava prehrana zelo pomembna, a da je le en del celotnega mozaika.

Sčasoma mi je uspelo uravnati hormone in zmanjšati vnetja v telesu. Poskrbeti za svoj um, čustva in odnose. Zmanjšati stres in na vseh ravneh podpreti telo. S tem so izginjali tudi simptomi in bolečine.

Sedaj sem že 2 leti sem brez bolečin in drugih simptomov endometrioze. Izginil je gerb, izginila so vneta grla, afte, alergije, vnetja mehurja. Hormoni so uravnani. Cikel je reden, menstruacija brez strdkov, traja 3-4 dni. Normalno živim in funkcioniram. Iizginili so strahovi in anksioznost, s katerimi sem živela več let.

Ko sem uredila svoje zdravje, sem se odločila, da želim svojo zgodbo, znanja in izkušnje deliti z drugimi ženskami. Postala sem kovčinja čustvenega opolnomočenja za ženske. Ker si vsaka od nas zasluži biti čustveno opolnomočena. Slišana. Spoštovana.

Dodatno sem se specializirala za delo z ženskami z endometriozo, saj iz lastnih izkušenj vem, da potrebujemo na poti zdravljenja močno podporo, razumevanje, upanje in vzpodbudno okolje.

Danes s kovčingi in programi podpiram ženske, da najdete svoje ravnovesje, zdravje in da znova zaživite brez strahov in bolečin. Ker si to zaslužimo!

Za prijave in vprašanja

Tukaj si lahko rezerviraš 15 minutni brezplačni posvet.