Reiki je duhovna zdravilna umetnost japonskega izvora. Beseda reiki namreč izvira iz japonske besede (Rei), ki pomeni »univerzalno življenje« in (Ki), kar pomeni »energija«. Reiki torej pomeni univerzalna življenjska energija, ki teče skozi vsa živa bitja. Skozi nas se pretaka ne glede na to, ali o tem razmišljamo ali ne. Močna in pretočna energija prinaša zdravje. Nasprotno pa šibka ali blokirana energija povzroča simptome fizičnega ali čustvenega neravnovesja. 

REIKI iniciacija

Reiki lahko pomaga telesu, da ustvarja okolje za ozdravitev na vseh ravneh – fizični, duševni in čustveni.

 

Za pretok Reiki energije moramo biti v to uvedeni, žal tega ne moremo storiti sami. To izgleda tako, da nas mojster Reiki inicira v različne stopnje. Najprej seveda v prvo. REIKI se učimo postopno, v določenih časovnih razmikih. Bolj kot "vadimo", lažje čutimo in tako tudi vemo, kdaj je čas za naslednjo stopnjo.

Pri začetni fazi, Usui Reikiu obstajajo štiri stopnje in pet različnih simbolov:

1. Stopnja Deluje predvsem na fizično telo. S polaganjem rok lahko zdravimo sebe in druge. Potreben je fizični dotik rok - REIKI ni možno delati na daljavo. Za odpiranje kanala in povečan pretok energije, si inicirana s simbolom moči GHO-KU-REI.

2. Stopnja Prejmeš dva simbola in sicer SHI-HE-KI, ki deluje na astralno-emocionalno telo - odpravlja čustvene blokade, negativne misli in prepričanja ter simbol HON-SHA-ZE-SHO-NEN, ki deluje na mentalno telo - za zdravljenje karme, travm in služi za delo na daljavo.

3. Stopnja Prejmeš simbol DAI-KO-MIO, tako imenovani mojstrski simbol in je nadgradnja prejšnjih stopenj. Deluje na duhovno telo in seže na vsa področja.

4. Stopnja je stopnja učitelja. S simbolom RAKU, postaneš učitelj Reikia in lahko izvajaš iniciacije drugih.

REIKI iniciacija

Reiki je odlično orodje, ki ga uporabljamo kot dopolnilo tradicionalni medicini in ga izvajajo v številnih bolnišnicah in zdravstvenih ustanovah po vsem svetu.

 

Najpogostejši nameni reikija so celostno zdravljenje ali lokacijsko zdravljenje in odstranjevanje vzroka, čiščenje čaker, blokad, negativnih občutkov, strahov, regeneracija, revitalizacija celic, lajšanje bolečin, vzpostavljanje energetskega ravnovesja, lajšanje napetosti in stresa ter čiščenje in zaščita prostorov. Sicer pa dejansko nismo omejeni in ga lahko uporabljamo za katerokoli pozitivno naravnano namero.

 

Cena za 1. stopnjo je 110eur.

Cena za 2. stopnjo je 99eur.

 

V ceno je vključeno:

- Predavanje o REIKI.

- REIKI iniciacija.

- Vaje in praktični del.

- Skripta s teoretičnim delom.

- Dostop do vsebine v spletnem templju.

 

Po končani delavnici lahko REIKI izvajaš zase ali za druge.

Termini:

1. stopnja:

September 2023

 

2. stopnja:

September 2023