DRAGA MAMA

Si utrujena? Izčrpana od zadovoljevanja potreb drugih? Se počutiš osamljeno, zapuščeno, ker veš, da tvoje potrebe niso zadovoljene?

Pogledaš okoli sebe in vidiš… posodo, ki jo je treba oprati, oblačila, ki jih je potrebno pospraviti, igrače povsod. Nihče te ne sliši zares, ko prosiš za pomoč.

Dejansko te tudi sicer nihče ne sliši. Ne razume tega, kar čutiš. Toliko čustvene vpetosti se je prikradlo v tvoje življenje, odkar si postala mama. Stvari se te dotaknejo na način, ki ga prej nisi poznala.

Morda so tvoji otroci že malo večji. Spiš. Lahko poskrbiš za sebe, a vidiš, da je vez in komunikacija med teboj in otroci (pa tudi partnerjem) razrahljana.

Želiš biti popolna mama. Otroku predati le najboljše. A se tolikokrat sprašuješ, ali je to, kar počneš dejansko v redu? Si ti v redu mama?

Kaj vse bi želela spremeniti v svoji družini? Predstavljaj si. Svojo popolno družino. Kakšne odnose imate? Kakšna je energija in dinamika v družini? Kako se počutiš? Dobro, kajne?

in-svet-se-bo-spremenil

Naj ti povem, da je vse to, kar si si sedaj zamislila, popolnoma mogoče. Obljubim. Vem, da je, ker sem to doživela na svoji koži. V svoji družini.

In trdno verjamem, da se to lahko zgodi tudi tebi.

Morda ne moreš spreminjati sveta okoli sebe, a lahko spremeniš sebe. In svet se bo spremenil.

Med mojimi kovčingi ne izhajam iz teorij, nimam »skritih načrtov«, niti ti ne predajam že mnogokrat prepisanih načinov delovanja. Verjamem, da lahko to vse najdeš v knjigah. To, kar jaz počnem je, da te naučim izhajati iz sebe.

Če obstaja nekaj, kar želiš spremeniti pri otroku, potem najprej poglej, če obstaja nekaj, kar bi lahko spremenila na sebi. (C. J. Jung)

Podprla te bom pri raziskovanju svojih čustev, svojih potreb, pri razumevanju sebe, pri postavljanju mej. Pri spoznavanju novega dela tebe – mame. In pri ohranjanju odnosa do tistih delov, ki so z materinstvom nekoliko postavljeni na stran.

Podprla te bom, da boš zadovoljila svoje potrebe, da boš znala poskrbeti zase in to na način, ki ga bodo drugi sprejeli.

Podprla te bom. Tebe. Celo. V vseh tvojih dvomih, strahovih, v vsej tvoji temi in svetlobi.

Ker takšna kot si, si popolna.

Tukaj si lahko rezerviraš 15 minutni brezplačni posvet.

 

Predstavljaj si, da se zjutraj zbudiš polna energije, z veseljem opraviš vsa opravila, pri tem ti družina pomaga in sodeluje. Tudi ko se vrneš iz službe, ima vsak član družine možnost in čas zadovoljiti svoje potrebe (v miru se uležeš za pol urice ali si privoščiš kopel, greš na vrt) in tudi izraziti sebe.

Izzivi niso več pregovarjanja, jezenje, zamere, ampak se rešujejo vzajemno. Meje so jasno postavljene. Kaos materinstva upravljaš z lahkotnostjo. Nisi več vlačilec, ki ladje vleče v pristanišče. Si svetilnik, ki sveti in to je dovolj.

Počutiš se sproščeno. Zato lahko otrokom in vsej družini zares daš celo sebe. Z veseljem, radostjo, energijo. Zavedaš se, da si super mama.

Si pripravljena narediti večje pozitivne spremembe v svoji družini?

Tukaj si lahko rezerviraš 15 minutni brezplačni posvet.

Tukaj mi pošlji svoja vprašanja.

Pozdravljena, sem Mojca Drofenik, mamica 5-letnega raziskovalca in ustvarjalca Tim Marka.

Kmalu po porodu sem ugotovila, da se z rojstvom otroka rodi tudi mama. A v današnji družbi se to velikokrat pozablja. Tako kot otrok potrebuje ljubezen, varnost in podporo, tudi mamica potrebuje nekoga, ki jo zares sliši, razume in ji pove, da so stvari, ki se ji dogajajo, popolnoma naravne. To sem tudi sama močno pogrešala. Nobena moja prijateljica še ni imela otrok, mama živi na drugi strani Slovenije, sestre pa žal nimam. Pogrešala sem žensko ob sebi, ki bi me razumela.

Sem pa ravno po porodu začela raziskovati svoje življenjsko poslanstvo. Najprej sem postala učiteljica joge in kmalu za tem učiteljica joge za nosečnice ter Pravljične joge za otroke. S sinom sva preizkušala položaje, se učila dihati, pela in se igrala.

Čutila sem, da je komunikacija tisto, kar me zares privlači, zato sem velik del svojega časa vložila v izobraževanja na področju izražanja čustev, ženske energije, notranjega dialoga. Zaključila sem izobraževanje v Veliki Britaniji in postala kovčinja čustvenega opolnomočenja.

V vsem tem času sem odprla tudi svoje podjetje. Danes delam predvsem z ženskami. Moje poslanstvo je opolnomočiti ženske, jih slišati in jih podpreti pri temu, da so slišane in upoštevane tudi od drugih.

mamica
Ko je učenec (mama) pripravljen, pride učitelj (otrok).

Biti mama je nova vloga v življenju, in le redkokatera ženska danes je na njo popolnoma pripravljena. Se pa vse učimo in rastemo in to je tisto kar v resnici šteje.

Tako kot mama, tako otrok.

Tako kot se mama počuti, tako se otrok. Namreč otrok je po navadi naš odsev. In z delom na sebi naredimo za otroka veliko več, kot se morda zdi na prvi pogled.

Sin je medtem rastel, jaz pa sem se od njega učila. Kmalu sem uvidela, da pozna moje šibke točke in jih včasih izkoristi. Prav tako pa sem videla, da se moje šibke točke zrcalijo v njegovemu vedenju. To sem želela spremeniti.

Večkrat sem se zalotila, ko sem prenašala vzorce iz svojega otroštva nanj. Tudi to sem želela spremeniti.

Na srečo sem do takrat imela že mnogo orodij, s katerimi sem si pomagala.

Danes, ko naletim s sinom na oviro, najprej pogledam v sebe in pomislim kaj mi otrok zrcali. Ko to ozavestim in spremenim, se spremeni njegovo obnašanje brez da sem karkoli spreminjala pri njemu. On se uči od mene, jaz od njega.

Če bi opisala svojo družino danes, bi rekla tako: Vsa čustva so sprejeta. Vsa čustva so izražena. Skupaj se jih učimo izražati na zdrav način. Vsa mišljenja in ideje so sprejete. Vsak razume svojo vlogo in v resnici smo super tim. Veliko je dovoljeno, veliko se zabavamo. Skupaj raziskujemo, plešemo, pojemo, smo strastni hribolazci, radi smučamo in uživamo v vodi. Vedno nas vodi raziskovalni duh. Ker Tim Mark pač je raziskovalec. Tudi tukaj se z možem učiva od njega. Vseeno pa obstaja nekaj jasnih mej. Če se prekršijo, se usedemo, razmislimo in jih na novo postavimo.

Cena

MAMA
OSNOVNI PROGRAM
6 SREČANJ
270€
 • (možno plačilo na 2 obroka po 135€)
 • Pogovorili se bova o izzivih in postavili cilje, katerim bova tekom srečanj sledili.
 • Naučila se boš slišati in izraziti svoje misli, občutke in čustva.
 • Naučila se boš uporabljati tebi prilagojena orodja, ki ti bodo pomagala pri ohranjanju čustvenega ravnovesja.
 • Raziskovali bova tvoj odnos do sebe.
 • Raziskovali bova tvoj odnos z otroci in po želji tudi s partnerjem.
GAIA
NADALJEVALNI PROGRAM
12 SREČANJ
480€
 • (možno plačilo na 3 obroke po 160€)
 • Vse iz paketa 6 srečanj +
 • Poglobili se bova v tvoj odnos do sebe.
 • Naučila se boš orodij, s katerimi bodo vsakodnevni boji postali preteklost.
 • Naučila se boš postavljati jasne meje, ki bodo upoštevane.
 • Naučila se boš izražati, biti slišana.
 • Naučila se boš tudi zares slišati.
 • Naučila se boš slišati in zaupati svojemu notranjemu glasu.