Kmetija VRHIVŠEK, Lindek

Petek, 17. junij 2022 – nedelja, 19. junij 2022
ENOST - JOGA VIKEND ODDIH

 

Maluna a'e o n' l'hui apau ke ola ke kanaka. “Above all nations is humanity”. (Hawaiian)

 

V obnovljeni stari kmečki hiši, med gozdovi in travniki, na 800m nadmorske višine. Tukaj je zrak drugačen. Zvok je drugačen. Tukaj je mir. Dobrodošla doma. V svojem telesu, dihu, občutkih. Znova eno z naravo. Vabljena, da se nam pridružiš na joga oddihu, v okolju, kjer lahko samo si. In v tistem trenutku si eno z vsem.

 

To bo dogodek, s katerim bomo uravnovešale razdvojenost današnjega človeka. Vadile bomo jogo, meditacije in dihalne tehnike, ki izhajajo iz najstarejših znanih praks joge in tantre. Jedle zdravo, domačo, ekološko, vegetarjansko, brezglutensko hrano. Regenerirale svoje telo in duha ob poležavanju na travniku, vadbah v jurti, ob meditaciji v tišini narave.  Raziskovale okoliške hribe in travnike. Se povezale z naravo.

 

 

Oddih se bo odvijal na stari obnovljeni kmetiji Vrhivšek, nad Frankolovim. Kmečka poslopja so stara 200 let in ponujajo kmečke peči, lesene sobe, preprost in naraven videz. Zunaj je na novo postavljena jurta, velik šotok, v notranjosti izoliran s pomočjo konopljinih prevlek in lesa, v kateri bomo izvajale notranje vadbe.

ENOST - JOGA VIKEND ODDIH
 
JOGA in DEJAVNOSTI

Pričakujete lahko tehnike, ki nam omogočajo razvoj občutka enosti. Mnoge tehnike bodo izhajale iz tantra joge, katera je na žalost mnogokrat napačno razumljena. Tantra je namreč temelj vsej jogi in je filizofija, ki govori o egu, zaradi katerega smo razdvojeni, ter o duši, katero ego prekriva. Ko "čistimo" ego, duša vedno bolj pride do izraza. Lahko bi dali primerjavo, da je duša kot luč. Če je luč ovita z blagom (ego), luč spodaj še vedno sveti, le blago jo zakriva. Tehnike bodo torej namenjene temu, da nas vodijo na pot do duše, do tja kjer smo eno z vsem.

Vadbe so primerne tako za začetnike, kot za tiste ki so že vešči joge :)

 

Petek:

Prihod od 17h naprej.

Večerja, spoznavni krog in meditacija.

 

Sobota:

Jutranje dihalne tehnike.

Zajtrk.

Filozofija enosti - predavanje.

Kosilo.

Prosto za ogled posestva, zeliščnega vrta, prikaz destilacije konoplje.

Vadba tantra joge.

Večerja.

Meditacija.

 

Nedelja

Vadba in dihalne tehnike.

Zajtrk.

Filozofija enosti - predavanje.

Prosto.

Kosilo.

Odhod domov.

*Razpored dejavnosti se lahko spremeni.

 

HRANA

Poskrbljeno bo za 3 obroke dnevno. Hrana bo vegetarjanska, brez glutena. Kuharja bosta Alenka in Dolfi, lastnika kmetije.

ENOST - JOGA VIKEND ODDIH

 

Cena paketa
  • 220 eur (Možno je plačilo s turističnimi boni.)
  • Število prijav je zaradi eksluzivnosti prostora in izvedbe programa omejeno.

Zaradi rezervacije mesta na dogodku, so možne prijave samo spodaj ali na mail: info@mojcadrofenik.com s plačilom akontacije v višini 80€ do zasedbe prostih mest.

Število udeležencev je zaradi kakovosti izvedbe omejeno, zato prosimo, da pohitite s prijavami. Vplačana akontacija se v primeru odpovedi ne vrača.

 

Možnosti plačila:

- enkratni znesek 220eur ali

- plačilo na 3 obroke po 80eur.

 

Vsak paket vključuje:

- nastanitev (2 nočitvi v skupinskih sobah - ležišča so ločena),

- hrano (2x zajtrk, 2x kosilo in 2x večerja),

- in vse vaje, ki so vključene v program.

 

Paket NE vključuje: prevoza in morebitnih osebnih izdatkov.

 

VODI

Mojca Drofenik

Mojca je učiteljica joge in kovčinja za ženske specializirana za ženske z endometriozo ter za mamice. Zraven individualnih programov uči vinyasa, nosečniško, tantra in hormonsko jogo, joga nidro in izvaja zvočne kopeli in reiki. Svoja znanja združuje in širi v osebnih raziskovanjih - delavnicah, kjer uči, kako poslušati svoje telo, kako se izogniti stresu ter kako najti samega sebe. Je strastna kuharica brezglutenskih in presnih jedi. Svoje recepte deli tudi v brezplačnih e-knjigah.

ENOST - JOGA VIKEND ODDIH

 

 

ENOST - JOGA VIKEND ODDIH

 

 

ENOST - JOGA VIKEND ODDIH