V kozmetiki in izdelkih osebne nege danes najdemo na tisoče različnih sestavin. Nekatere so organskega, druge sintetičnega izvora. Mnoge izmed njih vplivajo na naše telo negativno. Povzročajo alergije, rušijo hormonsko ravnovesje, v nekaterih najdemo celo tako imenovane večne kemikalije, za katere še sploh ni znano, po kolikem času se (če sploh se) izločijo iz telesa.

Zato je izrednega pomena, da iščemo kozmetiko in izdelke, ki so čim bolj naravnega izvora. Sama še dodatno težim k temu, da so sestavine ekološke. In če izberemo ekološke neškodljive sestavine ter iz njih same naredimo produkte vemo, da v njih ni skritih sestavin, kar je še dodaten bonus.

 

NARAVNA KOZMETIKA BREZ MOTILCEV HORMONOV
NARAVNA KOZMETIKA BREZ MOTILCEV HORMONOV

Zelo si želim, da začnemo ustvarjati svoje kreme, šampone, zobne paste. Ker v resnici ni tako težko narediti nekaj zelo osnovnih stvari.

Naj ti zaupam preprost recept za zobno pasto. Narediš jo iz sode bikarbone, kurkume v prahu ter olivnega olja. Soda bikarbona nam je vsem znana zaradi njene široke uporabnosti pri čiščenju. Tako doma, kot tudi našega telesa. Zmešana z vodo deluje kot nevtralizator kislosti v telesu. Nevtralizira pa tudi neprijetne vonjave. Kurkuma vsebuje aktivno snov kurkumin, kateri deluje protibakterijsko in protivnetno. Dodatno obe sestavini nežno pobelita zobe.

RECEPT ZA ZOBNO PASTO:

Sestavine:

-Soda bikarbona

-Kurkuma

-Olivno olje (Lahko uporabiš tudi kokosovo🥥).

Receptura: Zmešamo enako količino sode bikarbone in kurkume. Nato pa dodajamo olivno olje dokler nismo zadovoljne z gostoto.  Preprosto, a ne? :)

NARAVNA KOZMETIKA BREZ MOTILCEV HORMONOV
NARAVNA KOZMETIKA BREZ MOTILCEV HORMONOV

Se ti ne da ali pa nimaš časa za ustvarjanje svoje naravne kozmetike?

Če pa se ti kljub vsemu ne da ustvarjati svoje kozmerike, ti lahko ponudim linijo moje prijateljice Neže. Neža se že nekaj časa ukvarja z naravno kozmeriko, a sem jo spodbudila, da gre še korak dlje. Da uporablja le najboljše sestavine - organske in ne sintetične, izključno ekološke in da sama ustvari čim več sestavin, s pomočjo katerih ustvarja izdelke. Pregledala sem njene recepture in ji črtala vse tiste sestavine, ki povzročajo alergije ali pa so motilci endokrinega in drugih sistemov v telesu.

Tako nastaja nova linija, ki sva jo poimenovali Eva.
Ena izmed posebnosti linije je, da v izdelkih ni parfumov in tudi ne eteričnih olj. Niti v deodorantih.

Mnoge ženske, ki se danes spopadajo/spopadate z različnimi boleznimi (endometrioza, rak, kronične vnetne bolezni...) ste morda občutljive tudi na eteriko. Sivka in čajevec sta dokazano fitoestrogena, zato ju nikakor ne priporočam ženskam z estrogensko pogojenim rakom ali pa z endometriozo. Vendar lahko reagiramo tudi na drugo eteriko. V ta namen sem se odločila, da naša kozmetika ne bo dišala s pomočjo eteričnih olj.

Ker pa nekaj vonjav le mora biti, saj mnoge med nami izdelke osebne nege uporabljamo prav za ta namen, sva z Nežo ta učinek želele doseči izključno z vonji naravnih olj, kot so mangovo, lešnikovo, ter s čaji, kot so lipov čaj in podobno. Meni osebno najbolj diši mangovo maslo za telo, zato sva ga kot darilo dodali v paketek testerjev.

NARAVNA KOZMETIKA BREZ MOTILCEV HORMONOV

PAKET TESTERJEV

Z Nežo sva ti torej pripravili paket testerjev, ki vsebuje

-2 trda šampona (za "normalne" in mastne lase),

-deodorant

- avokadovo mazilo za ustnice in

-vlažilno kremo za obraz.

💝Za darilo pa ti podarjava še mangovo maslo za telo!

 

Cena paketka je 15eur.

Paketek lahko naročiš s klikom na NAROČILO spodaj. Po vpisu podatkov za dostavo ti bo Neža poslala paketek. Plačilo izvedeš po povzetju.

Neža pridno nadaljuje svoje poslanstvo in upošteva moje nasvete, ter medtem ko jaz pišem to pismo za vas, ustvarja še milo za telo, milo za umivanje posode, pralni prašek in še marsikaj novega, da bomo lahko vso kemijo počasi zmetale v smeti in zaživele svobodo tudi na področju nege in kozmetike.

 

SESTAVINE PAKETKA TESTERJEV:

Deodorant s sivo glino (10ml): Gray Ilite (siva glina), sodium Bicarbonate, cocos Nucifera (coconut) oil, Butyrosmermum Parkii Butter, Prunus amygdalus dulcis, kaolin (bela glina) Montmorillonite, Illite, Kaolin (zelena glina)

Avokadovo mazilo za ustnice (10ml): Avokadovo olje, čebelji vosek

Mango maslo za telo (10ml): Mangifera Indica Seed Butter, cocos Nucifera (coconut) oil, Butyrosmermum Parkii Butter

Vlažilna krema (10ml): Sambucus flower tea, Prunus dulcis (Prunus amygdalus var. dulcis), Prunus armeniaca, Simmondsia Chinensis, olivem 1000 (Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate), leucidal sf (lactobacillus ferment), cetyl alcohol

Šampon za lase z zeleno glino (10g): Sodium coco sulfate, Rosmarinus officinalis L tea, Montmorillonite, Illite, Kaolin, Sodium Bicarbonate, Simmondsia Chinensis, Argania Spinosa, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Prunus armeniaca, Ricinus Communis Seed Oil, Coco Glucoside

Šampon za lase z makadamijo (10g): Sodium coco sulfate, Tilia platyphyllos tea, GLYCERIN, Coco Glucoside, Ricinus Communis Seed Oil, Macadamia ternifolia seed oil